top of page

Nya Leröy i Kungälv med Kyla, Styrning & Energioptimering från Hagmans

När Leröy bygger nytt i Kungälv väljer man BRA Bygg och Hagmans.

Leröy är en norsk världsledande koncern inom sjömat som dagligen förser världen med 5 miljoner portioner fisk, serverat på bord i över 80 länder. Nu förstärker man närvaron och utvecklar verksamheten ytterligare genom bygga en ny anläggning i Kungälv strax utanför Göteborg. Lokalerna kommer att bli de modernaste i sitt slag med stort fokus på energieffektivitet och byggnaden kommer att miljöcertifieras som Miljöbyggnad Silver.Via huvudentreprenören BRA Group har vi på Hagmans fått uppdraget att leverera varukyla och styrning/optimering till denna totalt 6500 kvm stora anläggning där 100% av spillvärmen kommer att kunna återvinnas.


Kylanläggningen är en CO2 anläggning vilket betyder att den drivs med det naturliga köldmediet koldioxid, tillika det absolut miljövänligaste som finns på marknaden med en GWP-poäng på 1.

Med en modern CO2 anläggning öppnas även möjligheterna för att ta till vara på energin på bästa sätt, både sett till låg förbrukning och hög återvinning, något som vi kommer att säkerställa genom noggrann projektering och effektiv styrning.


Styrningen kommer att levereras av vårt systerbolag Hagmans Styr & Fastighetsautomation, specialister på just styrning och energioptimering av kommersiella kyl och fastighetssystem såsom värme och ventilation.
Det känns fantastiskt roligt att i ett sådant här projekt, för BRA och Leröy, få visa vad vi kan när vi kombinerar två av koncernens ben i form av Hagmans Kyl, och Hagmans Styr. //Jonas Hagman, VD

Leröys nya koncept

Leröys anläggning är planerad utifrån ett koncept som kombinerar ett modernt högeffektivt distributionscenter med portionering och packning av färsk fisk, vilket Leröy framgångsrikt har implementerat i flera länder i Europa. I denna anläggning tas konceptet ytterligare ett steg och inkluderar ett retursystem av förpackningsemballage, både på råvaru- och färdigvarusidan.Bilder: Leröy

Övrig info;

Totalentreprenör: BRA Bygg

Planerad inflyttning: Våren 2022

Uppdrag: Varukyla, Styrning, Energioptimering


Länkar

Leröy >>>


 

Läsa mer om Hagmans?

Är du nyfiken på oss på Hagmans och vad vi kan göra för dig?

Läs vidare här på vår hemsida, bland sidor, menyer och artiklar, eller varför inte följa oss på sociala medier?

Du hittar oss under namnet @hagmanskyl

på följande plattformar;


...passa även på att besöka något av våra systerbolag

Inom Hagmans koncernen jobbar vi med mer än kyla, värme och energiteknik - vi jobbar även med Styr, Sol & Storköksutrustning.


Är du en erfaren kyltekniker?

...eller känner du någon?

Vi växer stadigt och har nu plats för fler duktiga kyltekniker i vårt team.


Vi erbjuder en stabil arbetsplats med god sammanhållning, kollektivavtal och roliga uppdrag.
Comments


bottom of page